Bijscholingen

Onze bijscholingen richten zich tot leidinggevende personen (vanaf 15 jaar) in het jeugd- en jongerenwerk, opvoeders, dansdocenten, buurtwerkers, jeugdhuis animatoren, monitoren voor speelpleinwerking, jeugdatelier- en vakantiewerking, onthaalouders en begeleiders van buitenschoolse kinderopvang, leerkrachten, ....Ons aanbod Bewijs van deelname Inschrijven Onze voorwaarden

Bijscholingen voorjaar 2018 Flyer

Danza de la moto Nieuw

20 werelddansen voor kinderen van 4 tot 12 jaar

De kinderdans is één van de technieken (en waarschijnlijk één van de sterkste!) waarover de opvoeding beschikt als tegengif tegen de om zich heen grijpende tendens om alles passief te ondergaan. Door de verdere technische evolutie ontsnapt ook het kind niet aan deze strekking, die een ontaarding betekent van de menselijke persoonlijkheid. Het kind trekt zich graag terug in zijn eigen wereld van fantasie en illusie.

Met onze nieuwste uitgave “Danza de la moto” zetten we onze weg verder, en brengen we dit werelderfgoed op een speelse en muzische wijze naar de kleuters en kinderen toe!

woensdag 28 maart 2018 van 14u00 tot 17u00, Mechelen
woensdag 25 april 2018 van 14u00 tot 17u00, Torhout
zaterdag 28 april 2018 van 14u00 tot 17u00, Gent


4 tot 12 jaar Lees meer Inschrijven


Schoolfeestdansen

met de hele school de wereld rond

Maak van elk schoolfeest een echt feest!

Danskant heeft intussen een jarenlange ervaring in het vormgeven van schoolfeesten. In deze uitgave kiezen we voor het dankbare thema ‘Met de hele school de wereld rond’. Er is een aanbod voor elke leeftijd. Een aanbod waarbij dansplezier vooraan staat maar tevens met zorg voor het “attractieve”. Deze uitgave zorgt ervoor dat uw schoolfeest internationale allures krijgt. Aankleding en randactiviteiten kunnen dit nog eens extra in de verf zetten.

za. 21 april 2018 14u00-17u00 Mechelen

3 tot 12 jaar Lees meer Inschrijven

Bewegingsexpressie in de kleuterklas

Bewegingsexpressie behoort tot het leerplan muzikale opvoeding en wordt op sommige scholen door kleuterleerkrachten en op andere scholen door LO leerkrachten die het mee in hun lessenpakket nemen, gegeven.

Bij bewegingsexpressie liggen de bewegingen niet vooraf vast, maar worden door de uitvoerder zelf gemaakt. Het zijn natuurlijke bewegingen van het lichaam, door iedereen uitgevoerd naar eigen maat en kunnen.

wo. 21/03/2018 van 14u00-17u00, Torhout
za. 24/03/2018 van 14u00-17u00, Hasselt


Kleuters Lees meer Inschrijven

Muziek bewerken


Als dansdocent kan je uiteraard niet zonder muziek. Danskant gaf reeds heel wat muziek uit dat kant en klaar is voor gebruik. Maar misschien wil je toch een eigen mix maken voor een choreografie dat je zo mooi vond, of misschien wil je tussenstukje uit een melodie verwijderen, of nog meer.

In deze bijscholing kijken we specifiek naar de basisfuncties zoals geluidsbestanden aan elkaar koppelen en bijsnijden van nummers. Dat laatste is handig wanneer u een nummer van een (internet)radiostation hebt opgenomen en ongewild geneuzel aan begin en einde van de opname wilt verwijderen.

wo. 18 april 2018, 14u00-17u00, Torhout

vanaf 15 jaar Lees meer Inschrijven