Pedagogische studiedag

De leerkrachten die deelnemen aan onze workshop kunnen de volgende dag direct aan de slag in hun klas met hun leerlingen. Dankzij het didactisch materiaal dat we ter beschikking hebben zijn leerkrachten gewapend om zelf een succesvolle activiteit te leiden met hun klas.


Waarom keldert de pedagogische studiedag zo vaak?


Hoe ervaar jij de pedagogische studiedag? Oersaai, overbodig en frustrerend. Dat antwoorden veel leraren op de vraag “Waarom keldert die pedagogische studiedag zo vaak en bezorgt hij leraren vooral negatieve energie”

Eén dag per schooljaar kunnen scholen voor alle leerlingen of voor een leerlingengroep de lessen schorsen wegens pedagogische studiedag voor leraren. Dat is zo georganiseerd voor het basis- en secundair, deeltijds onderwijs en onderwijs voor sociale promotie erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Basisscholen kunnen de lessen daarvoor bijkomend één halve dag per jaar schorsen. Die anderhalve dag per schooljaar mogen ze opsplitsen in drie halve dagen. Daarover beslist het schoolbestuur.

“Ik ga met een goed gevoel naar huis”


Daarop hopen we allemaal, zowel de directie die een studiedag moet invullen als de leerkrachten die de pedagogische studiedag moet “ondergaan”.

Praktijk, praktijk, praktijk!

Dit zijn geen toverwoorden voor een succesvolle pedagogische studiedag, toch zijn wij bij Danskant ervan overtuigd dat dit zeker de aanzet is naar succes.

Danskant stak veel tijd en energie in het ontwikkelen van een unieke methodiek om kinderen muzisch en dansant te begeleiden. Deze methodiek willen we graag delen met alle leerkrachten van jullie school.


Een muzische en dansante pedagogische studiedag


Dit is ons aanbod. Danskant vzw ontwikkelde een eigen en unieke methode om met kinderen te dansen. “Dans, beweging en muziek” is onze slogan, en dat komt duidelijk aan bod tijdens een sessie met Danskant.

In de praktijk werken we drie uren rond dit thema. Al dansend en zingend reizen we letterlijk de hele wereld rond.

De leerkrachten die deelnemen aan onze workshop kunnen de volgende dag direct aan de slag in hun klas met hun leerlingen. Dankzij het didactisch materiaal dat we ter beschikking hebben zijn leerkrachten gewapend om zelf een succesvolle activiteit te leiden met hun klas.

Doelgroepen


Wij hebben een aanbod voor zowel kleuters, kinderen lager onderwijs als tieners secundair onderwijs.

Het is zelfs mogelijk om een sessie vorm te geven voor gemengde groepen (kleuters en kinderen).


Prijskaartje

€ 5 per deelnemer per begonnen uur (per sessie), EN minimum € 100 per uur. (minimaal € 300 in totaal)
Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik muziekinstallatie). Didactisch materiaal kan ter plaatse gekocht worden.

Doe een aanvraag

Doelgroep

Voor alle leerkrachten

Praktisch

Duur: 3 uren
Aantal deelnemers:
Minimum 12 deelnemers/Maximaal 25 deelnemers

pedagogische studiedag

Te voorzien

Via de inrichter: proper lokaal met voldoende dansruimte
Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen