Boek een docent: vorming

Vorming: Dat wil zeggen dat de dansdocent het programma (thema) aanleert met als doelstelling dat de deelnemers aan deze vormingsactiviteit daarna zelf aan de slag kunnen om dit dansprogramma door te geven.


Aloha polynesische dansen


Polynesië bestaat uit de Hawaii-eilanden, Paaseiland, Frans-Polynesië, de Cook Eilanden, Niue, Amerikaans Samoa, West-Samoa, Tokelau, Wallis & Futuna, Tonga en Nieuw-Zeeland.

Sommige eilanden zijn van vulkanische oorsprong, andere eilanden zijn atollen (koraaleilanden). (totale oppervlakte: 50 miljoen km² of 1700 keer oppervlakte van België of 11 keer de oppervlakte van Europa)
De bewoners van Polynesië

De oorsprong van vele bewoners is een raadsel. De Polynesiërs waren destijds wegens overbevolking van de eilanden regelmatig gedwongen om via gewapende strijd voor gebiedsuitbreiding te zorgen.

Elementen uit heldhaftige strijdtonelen uit het verleden worden in dansen weerspiegeld. Deze energieke dansen zijn meestal mannendansen, en vormen een schril contrast met veel andere dansen, waarin lieflijke, verfijnde hand-,vinger- en hoofdbewegingen van op de grond gezeten of staande danseressen (ook dansers) centraal staan (bv. Tonga-Samoa) of waarin danseressen de heupen ronddraaien (Tahiti).

Straffe verhalen

In Polynesië zijn de teksten van de liederen belangrijk. Men beluistert een lied vooral om de inhoud van de tekst en niet om het muzikale. De onderwerpen waarover gezongen wordt zijn bv. de natuur, de mythologie, goden en helden, geschiedenis, het eigen land,familie en gemeenschap, reizen, huizen- en botenbouw, en aller lei sociale gebeurtenissen.
Prijskaartje

€ 5 per deelnemer per begonnen uur (per sessie), EN minimum € 100 per uur. (minimaal € 300 in totaal)
Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik muziekinstallatie). Didactisch materiaal kan ter plaatse gekocht worden.

Doe een aanvraag

Doelgroep

Voor begeleiders van:
6 tot 12 jarigen

Praktisch

Duur: 3 uren
Aantal deelnemers:
Minimum 12 deelnemers/Maximaal 25 deelnemers

Te voorzien

Via de inrichter: proper lokaal met voldoende dansruimte
Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen