Boek een docent: vorming

Vorming: Dat wil zeggen dat de dansdocent het programma (thema) aanleert met als doelstelling dat de deelnemers aan deze vormingsactiviteit daarna zelf aan de slag kunnen om dit dansprogramma door te geven.Dansante ontspanning


Kinderen moeten altijd maar presteren en worden hierdoor vaak onrustig, prikkelbaar en kunnen zich moeilijk concentreren.

Wil je graag eerst zelf ervaren wat de combinatie dans en yoga met je doet? Dat kan zeker!

In deze bijscholing op eigen niveau laat onze docente je kennismaken met de basisprincipes van yoga: gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en ontspanning. Door dit te combineren met dans(expressie) wordt dit een dynamische en verrijkende ervaring. Daarna wordt het gebruik van deze technieken verder aangeleerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze baseert zich op yogatechnieken en vult deze aan met haar eigen kennis en ervaring van spel en dans(expressie). Ze heeft vijf jaar les gegeven in het basisonderwijs en kan daardoor tips geven over hoe je alles in de klaspraktijk verwerkt.

De hulpmiddelen die worden aangereikt kunnen de kinderen gebruiken in het dagelijkse leven: vlak voor een toets, ter bevordering van de concentratie, ter ontspanning, om te leren omgaan met emoties zoals angst en woede, als aanvulling op sport en leeractiviteiten.

Er worden ideeën gegeven voor korte ontspanningsmomenten in de klas en daarnaast worden er enkele themalessen aangeboden waarin yoga wordt gecombineerd met spel, dans, liedjes en verhalen. Spelenderwijs leren de kinderen over zichzelf, over elkaar, over ontspanning, concentratie en beweging.
Prijskaartje

€ 5 per deelnemer per begonnen uur (per sessie), EN minimum € 100 per uur. (minimaal € 300 in totaal)
Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik muziekinstallatie). Didactisch materiaal kan ter plaatse gekocht worden.

Doe een aanvraag

Doelgroep

Voor begeleiders van:
6 tot 12 jarigen

Praktisch

Duur: 3 uren
Aantal deelnemers:
Minimum 12 deelnemers/Maximaal 25 deelnemers

Te voorzien

Via de inrichter: proper lokaal met voldoende dansruimte
Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen