Boek een docent: vorming

Vorming: Dat wil zeggen dat de dansdocent het programma (thema) aanleert met als doelstelling dat de deelnemers aan deze vormingsactiviteit daarna zelf aan de slag kunnen om dit dansprogramma door te geven.Rig-A-Jig-Jig


Rig-A-Jig-Jig, 20 leuke dansen voor kleuters en kinderen van 3 tot 12 jaar is alweer een diverse en gevarieerde uitbreiding van ons bestaande aanbod dansen voor kleuters en kinderen. Deze uitgave is reeds de negende in dezelfde reeks. ‘De Zevensprong’, ‘Dans de wereld rond’, ‘De Feestwinkel’, ‘Ku Tshi Tshi’, ‘Sau Reka Reka’, ‘Tsena Tsena’, ‘Pop Goes the Weasel’ en ‘Tussen Keulen en Parijs’. In totaal reeds ruim 200 dansen!

Diversiteit

Deze uitgave is zoals onze vorige uitgaven zeer divers, zowel naar muziek als naar bewegingen toe. Op deze manier streven we ernaar om kleuters en kinderen aan te zetten om over het muurtje van hun eigen wereld te kijken. Dansend leren hoe andere mensen op zich wel anders zijn, maar toch ook weer veel gelijken op onszelf.

Methodische verwerkingen

Zoals je dat van ons reeds gewoon bent, zorgen we ook hier weer voor een uitgewerkte methodische verwerking bij elke dans. Onze methodische verwerkingen zijn vooral bedoeld als een aanzet, als een voorbeeld, als een mogelijkheid. Het staat je uiteraard volledig vrij om je eigen methodiek aan te wenden bij het aanleren van de dansen.

Door onze methodische verwerkingen eens door te lezen zal je merken dat wij van mening zijn dat dansen met kinderen veel meer is dan wat bewegen op muziek.

Dansen met kleuters en kinderen

In de meeste culturen dans(t)en de kinderen gewoon mee met de volwassenen. Uiteraard passen ze daarbij dikwijls spontaan passen, houdingen en figuren aan hun eigen mogelijkheden aan. Waardoor er zo van die ene dans eigenlijk twee vormen ontstonden, de volwassenenvorm en de kindervorm. Soms verdween een van beiden vormen.

Vooral in Vlaanderen, Nederland en Duitsland werd deze wijze van dansen van de volwassenenvorm onttrokken en ontstond er op deze manier een eigen vorm, wat we nu kinderdans zijn gaan noemen. Het was (is) vooral vanuit onderwijsmiddens dat deze dansvorm werd aangewend om pedagogische en didactische doelen te bereiken. De laatste jaren werd het aspect multicultureel een zeer belangrijke aanvulling op deze werkwijze.

En denk eraan: maak plezier en wees creatief!
Prijskaartje

€ 5 per deelnemer per begonnen uur (per sessie), EN minimum € 100 per uur. (minimaal € 300 in totaal)
Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik muziekinstallatie). Didactisch materiaal kan ter plaatse gekocht worden.

Doe een aanvraag

Doelgroep

Voor begeleiders van:
3 tot 12 jarigen

Praktisch

Duur: 3 uren
Aantal deelnemers:
Minimum 12 deelnemers/Maximaal 25 deelnemers

Te voorzien

Via de inrichter: proper lokaal met voldoende dansruimte
Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij en aangepast schoeisel om te dansen