Danskampen

Onze Danskant danskampen worden ingericht in extern of internaatsverband, in een kindvriendelijk en kindveilig jeugdverblijfcentrum in een natuurlijke en milieuvriendelijke omgeving.


Ons aanbod Inschrijven danskamp Foto's


 • Aanbod 2016
 • Jeugdmaneuvers 2016  Met heel veel plezier kondigen we opnieuw onze populaire Jeugdmaneuvers aan. We nodigen enthousiaste leden van 9 tot en met 14 jaar uit voor een ongelooflijk fijn en gezellig weekend aan zee. Op het menu staan allerlei teambuildingsactiviteiten, knutselen, yoga, zon, zee en strand.

  De voorbije jaren waren steeds een groot succes en voer om de komende weken uitgelaten over te babbelen, giechelen,… Een ideaal weekendje dus voor jou en je dansvrienden!

   

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • De Dansende Koffer  Voor 4 – 5 – 6 jarigen
  Turnzaal van de Feniks
  Ingang via de Bevrijdingslaan nr 63 9000 Gent  Zin om 4 dagen met de dansende koffer op reis te gaan? De koffer zit boordevol dansen, liedjes, spel- en knutselactiviteiten, frutsels en zo veel meer. Van 5 tot 8 april 2016 neemt de koffer alle kleuters tussen 4 en 6 jaar mee op een muzikale, creatieve en dansante reis.

  We openen de koffer vanaf 8.30u, om 16.00u gaat de koffer weer dicht.

  Opgelet: op vrijdag 8 april is er een voorstelling om 15.30u. Iedereen is welkom!

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • De Dansfabriek Jubilee  Leeftijd deelnemers: 8-14 jaar
  Locatie: Bivakhuis Hoge Duin, Kinderlaan 45, 8670 Oostduinkerke (3 juli: 10u)(8 juli: 16u)
  Bijdrage: € 205,00 €

  Ahoi dansliefhebbers! De dansfabriek hijst voor de vijfde keer op rij haar zeilen voor een feestelijke editie aan zee. We trekken de duinen in, palmen het strand in en maken de dijk onveilig. Ons stapelgek monitorenteam stippelt een vaarroute uit voor een onvergetelijke week vol zee, strand en dans.

  Deze bemanning wacht jou op bij de inscheping:
  Eveline Janssens (Dansdocent Danskant en Bloso), Sofie Willems (Dansdocent Danskant), Caroline Stienlet, (Dansdocent Danskant), Elise Vanden Abeel (Initiator Dans Bloso) Frauke Melsen (Dansanimator Danskant), Sinne Nerinckx (Dansanimator Danskant), Eline Mertens (Dansanimator Danskant), Bronwen Ivens (Animator Jeugdwerk) en onze gemotiveerde stagiaires. In de kombuis staan Lotte Mampaey (Ma dierengeneeskunde) en Maria Delaet (Chef @ Oma’s keuken) aan het roer.

  We meren aan in bivakhuis Hoge Duin in Oostduinkerke. Deze moderne en goed uitgeruste schuit biedt plaats voor 75 jonge matrozen. Alle kajuiten zijn uitgerust met heerlijk zachte beddenbakken en kombuizen met en zonder zeezicht. Onze kade bevindt zich vlak aan de duinen en op wandelafstand van het strand.

  VOLZET Contacteer kampverantwoordelijke
 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • Summer Dance Vibes  Locatie: Huis Over Grenzen, Dodenveldstraat 30 – 3920 Lommel
  Leeftijd deelnemers: Geboren in 2001, 2002, … 2006 (4de, 5de en 6de leerjaar en 1ste, 2de en 3de middelbaar)
  Bijdrage: € 240,00

  Een betere start van je vakantie, dan starten met Te gek danskamp, kan je je niet voorstellen. Summer Dance Vibes 2016 slaat zijn tenten op in “Huis over grenzen” te Lommel. (dit jaar duurt Summer Dance Vibes een dagje langer dan de voorbij jaren)

  Ben je geboren tussen 2001 en 2006 en hou je van dansen, dan is dit iets voor jou! De ganse week zal in teken staan van dans, plezier, lachen en nog zo veel meer. De gediplomeerde docenten van het Roba-team, laten je kennis maken met verschillende dansstijlen, zoals streetdance, showdance, hedendaags …. Naast dans staan er ook heel wat leuke knutselactiviteiten, spelletjes en thema-avonden op het programma. Ons kookteam zorgt dan weer elke dag voor heel wat lekkers op ons bord. Een geslaagde combinatie voor een geslaagd kamp, dus laat je verrassen tijdens deze dansweek door onze creativiteit. Samen werken we aan een spetterende slotshow, waarnaar alle familieleden en vrienden mogen komen kijken. Hierin tonen de dansers wat zij gedurende de hele week geleerd hebben. Dit vormt een mooie afsluiter van ons danskamp. Het wordt een week om nooit meer te vergeten. Wil jij deel uitmaken van onze Summer Dance Vibes, twijfel dan niet en schrijf je snel in!

  Inschrijven

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • Dance In Space  Leeftijd deelnemers: 10 tot 12 jaar
  Locatie: Cultuurschuur De Cam, Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
  Bijdrage: 110€

  Durf jij mee op avontuur in de dansruimte?
  Ben jij er klaar voor iedere dansstijlplaneet te ontdekken?
  Heb jij voldoende lef om te gaan kijken op de geheime planeet?

  Kom dan naar Dance In Space en ga iedere dag aan de slag met een dansstijl zoals jazz, modern, hip hop, ballet en Afrikaans. Maar vooral wordt de choreograaf van je eigen dansstuk!

  Onze dansdag start om 9u en eindigt om 16u. De dansers brengen zelf hun lunchpakket mee om ’s middags te eten.

  Voorstelling: vrijdag 15 juli 2016 is er als afsluiter een toonmoment voor familie en vrienden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar wat onze dansers allemaal hebben geleerd tijdens de week.


  Inschrijven

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • Ienie Mienie Dans  Leeftijd deelnemers: Geboren in 2010, 2011 of 2012
  Locatie: RoBa’s dancefactory, Halensestraat 79B, 3545 Zelem-Halen
  Bijdrage: 90€

  Alle kleuters, vanaf 3 jaar, zijn welkom op ons Ienie Mienie Dans-danskamp. Het thema van dit danskamp is sprookjes! De boeken “De prinses en het geluk” en “De kikkerprins” zijn onze leidraad om een ganse week te dansen, te knutselen en spelletjes te spelen. Iedere dag starten we met een stukje uit ons verhaal, waarin de inwoners van het sprookjesbos allerlei avonturen beleven. Op zaterdag brengen we dan al onze avonturen samen in een spetterend toonmoment.

  Onze dansdag start om 9u en eindigt om 15u. De dansers brengen zelf hun lunchpakket mee om ’s middags op te eten, behalve op zaterdag. Op zaterdag zorgt het Ienie mienie danst-team voor lekkers. Om de werkende ouders het wat gemakkelijker te maken, organiseert RoBa’s Dancefactory ook opvang voor onze dansers. Zo zijn de kinderen al welkom vanaf 8u en kunnen zij blijven tot 17u.

  Opvang: Om de werkende ouders het wat gemakkelijker te maken, organiseert RoBa’s Dancefactory ook één uur opvang voor en 2 uur opvang na het danskamp voor onze dansers. Zo zijn de kinderen dus al welkom vanaf 8u en kunnen zij blijven tot 17u.
  Slotshow: Zaterdag 16 juli 2016 is er als afsluiter een toonmoment voor familie en vrienden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar wat onze dansers allemaal hebben geleerd tijdens de week.


  Inschrijven

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.
 • Danskriebels  Leeftijd deelnemers: Geboren in 2007/2008/2009
  Locatie: RoBa’s dancefactory, Halensestraat 79B, 3545 Halen
  Bijdrage: € 95

  Alle kids, geboren tijdens de jaren 2007-2009 (1ste, 2de en 3de leerjaar) en die minstens 1 jaar les gevolgd hebben bij een kidsgroep, zijn welkom op ons Danskriebels-danskamp. Het thema van dit danskamp is sprookjes! De boeken “De prinses en het geluk” en “De kikkerprins” zijn onze leidraad om een ganse week te dansen, te knutselen en spelletjes te spelen. Iedere dag starten we met een stukje uit ons verhaal, waarin de bewoners van het sprookjesbos allerlei avonturen beleven.

  Op zaterdag brengen we dan al onze avonturen samen in een spetterend toonmoment.

  Onze dansdag start om 9u en eindigt om 16u. De dansers brengen zelf hun lunchpakket mee om ’s middags op te eten, behalve op zaterdag. Zaterdag zorgt het danskriebelsteam voor lekkers. Om de werkende ouders het wat gemakkelijker te maken, organiseert RoBa’s Dancefactory ook opvang voor onze dansers. Zo zijn de kinderen al welkom vanaf 8u en kunnen zij blijven tot 17u.

  Wanneer: van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 juli 2016, elke dag van 9u00 tot 16u00.
  Opvang: Om de werkende ouders het wat gemakkelijker te maken, organiseert RoBa’s Dancefactory ook één uur opvang voor en na het danskamp voor onze dansers. Zo zijn de kinderen dus al welkom vanaf 8u en kunnen zij blijven tot 17u.
  Slotshow: Zaterdag 16 juli 2016 is er als afsluiter een toonmoment voor familie en vrienden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar wat onze dansers allemaal hebben geleerd tijdens de week.

  Inschrijven

 • Enkele weken voor het begin van het kamp ontvang je van ons nog een brief met de laatste mededelingen.

 • Inschrijven  Inschrijven voor onze activiteiten kan uitsluitend via ons online inschrijvingsformulier, en op individuele basis. Dat wil zeggen: met opgave van volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum.

  Zie ook:Onze voorwaarden.

  Het inschrijven voor een activiteit wordt afgesloten 7 dagen voor de datum van de activiteit.


  Inschrijven danskamp

  Fiscaal attest  Fiscaal attest opvang kinderen jonger dan 12 jaar
  Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen beneden de 12 jaar inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven dus aftrekken van hun belastingen. Sinds 2005 is kinderopvang door scholen, het jeugdwerk, de sportsector,... eveneens aftrekbaar.

  Danskant vzw voorziet in deze attesten, deze krijg je na een danskamp.

  LET OP: Hou dit attest goed bij, wij kunnen omwille van administratieve en technische redenen geen duplicaten voorzien!