JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

eB Letz Dance

Vanaf 10 jaar

Dansen brengt mensen bij elkaar, dansen verhoogt de culturele competenties, maar bovenal is dansen leuk. Net als bij andere activiteiten bij kinderen en jongeren, hoort ook bij dansen een gevarieerd en divers aanbod. Daarom heeft Danskant voor jou een uniek aanbod ontwikkeld: Letz Danze.

Danskant wil dans, muziek en beweging als educatieve en actieve cultuurbeleving verspreiden met als doel de persoonlijkheidsontplooiing, maatschappelijke integratie en participatie van kinderen en jongeren te bevorderen.

Danskant wil met Letz Danz alle kinderen en jongeren aan het dansen zetten. Daarom stelde Danskant voor jou een programma samen dat laagdrempelig, instapklaar en gebruiksvriendelijk is. In dit programma staan dansplezier en sfeer maken voorop, met een verhoogde aandacht voor niet geoefende dansers.

Theoretisch kader

Letz Danze vertrekt vanuit drie invalshoeken:

1. Thema: we zetten een afgebakend thema voorop, waarna we muziek zoeken die de sfeer van het thema weergeeft.
2. Tekst: we vertrekken vanuit dansbare muziek met een karakteristieke tekst. We verwerken de tekst in de dansbewegingen.
3. Melodie: we vertrekken vanuit een leuk liedje dat sfeervol is, een duidelijk ritme heeft en niet te traag is. We plaatsen hier dansbewegingen op die iedereen meteen kan meedansen.

Alle dansen uit dit programma vertrekken vanuit een van de bovenstaande invalshoeken, of combineren twee of alle invalshoeken.

Een belangrijk aandachtspunt bij Letz Danze is dat er veel gebruik gemaakt wordt van beweging in de ruimte, met richtingsverschillen. Dit leidt tot een dynamisch geheel en vermijdt statisch dansen met veel arm-been coördinaties die voor een niet geoefende danser saai, moeilijk en eentonig kunnen overkomen.

Veel dansplezier!

Inhoud

  • 1001 arabian nights
  • Bouzjé
  • Cotton eye joe
  • Cowboy
  • I am a gummybear
  • Opzij
  • Wasmasjien
  • We are the champions


Letz Dance

Systeem eisen PC: Intel Pentium 75-Mhz of hoger, 32 Mb RAM, 2 Mb beschikbare schijfruimte CD-speler en een muis. Windows 95, 98, ME, NT4 (SP5), Windows 2000 of Windows XP. Internet Explorer 5.0 of hoger.


Klanten die dit artikel kochten, kochten ook