Volledige agenda

Vorming: Avatar Avonturen – Kalaripayat level 1

Datum
wo 13 november 2019 14:00 - 17:00
Locatie
CC Belgica, Dendermonde
Auteur
Danskant vzw

Beschrijving

Bouwsteen VUUR: Heb je de moed om op Avatar pad te gaan, zodat je de vijf elementen binnen en buiten je weer harmonisch samen dansen? Volgens een wijze oosterse Filosofie is Avatar een neergedaalde godheid die de rust en de balans in het universum herstelt en handhaaft. Avatar kent de kracht van de elementen en kan deze aanwenden om harmonie te brengen in de wereld. Avatar leert je deze elementen te besturen en geeft je een initiatie in dierhoudingen, beenbewegingen, sprongen en kicks.

Samen met andere krijgers en yogi’s maken we een krijgsdans voor de vier richtingen van de wind. Je innerlijke zwaard handeren in een wereld vol goden en demonen is een must, zodat je de hemel op aarde kan brengen… Dát is het werk van Avatar.

Wil je deze geheimen leren kennen die aan de basis liggen van een vredevolle wereld?
Concentratieproblemen, leermoeilijkheden, hyperactiviteit, agressie en depressie worden omgetoverd in krijgsdans vol kracht. Negatieve emoties leer je ombuigen tot je beste vriend.

 

Kalaripayat level 1


Iedereen is welkom om tijdens de lessen van level 1 te komen oefenen ! Kalaripayat is een dansante bewegingskunst waarbij beenbewegingen, ademoefeningen, dierhoudingen, stokvormen en rituele groet een harmonische eenheid vormen. Een Kalari is een tempel, of sacrale plaats die je de ruimte biedt meesterschap te krijgen over jezelf. Tijdens level 1 oefenen we vooral de tien beenbewegingen alsook de verschillenden dierhoudingen.

 

Achtergrond informatie  

 

Elisabeth De Wachter

Elisabeth De WachterElisabeth De Wachter behaalde haar diploma in 1995 aan het European Dance Development Center ( Artez Hogeschool Nederland) en werkt met beweging als instrument voor meer welbevinden, welzijn en welvaart. Ze is bedreven in oosterse krijgskunst, yoga, meditatie en levenskunsten en werkt samen met vrouwen op het kruispunt van Kunst, lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn. Ze heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid en passie voor het leven en mensen, en is de grondlegger van Shakti’s school of Art: Choreograaf van je eigen leven is een reis door de mandala van het Zelf.


Ze werkt uitgebreid samen met de European World Ayurveda Associatie en Worldwide association of Female Professionals maar ook met individuele kunstenaars zoals Shankara Narayana Menon, Pieter Weltevrede, Simone Forti, Lisa Nelson, Bonnie Bainbridge Cohen en vele anderen.
Vooruitkijkend wil Elisabeth Shakti’s School of Arts uitbouwen en jonge mensen bouwstenen aangereiken zodat ze hun creatieve kracht van jongs af leren aanspreken en benutten. Zij crediteert haar succes aan het harde werk en de toewijding waarbij “Adem is je sleutel” deuren opent naar meer welzijn, welbevinden en welvaart.


Inschrijven

Locatie informatie

CC Belgica, Dendermonde

Land
België
Provincie
Oost-Vlaanderen
Plaats
9200 Dendermonde
Straat
Kerkstraat 24

Contact

Danskant vzw
Stationsstraat 31/1
BE 2800 Mechelen

  +32 (15)63 93 83
  info@danskant.be

Ondernemingsnummer:
  410.946.834

Nieuwsbrief

Vul je e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

  Inschrijven  Uitschrijven 
 

  Nieuwsbrief archief

Bezoekers

Vandaag:32
Gisteren:734
Deze week:1358
Deze maand:13378
Totaal:160213

Sociale media