Wie we zijn.
Danskant wil dans, muziek en beweging als educatieve en actieve cultuurbeleving verspreiden.
Vormingen
Wij hebben voor ELKE vorming een specifiek aanbod didactisch materiaal, muziek en beschrijvingen.
Boek een docent
Danskant komt naar je toe! Danskant stuurt haar medewerkers uit voor minimaal drie dansuren.
Dansopleidingen
Onze dansopleiding bestaat uit drie verschillende, autonome onderdelen..
Webwinkel
Danskant heeft een groot aanbod aan didactische uitgaven.
Percussie
Maak kennis met verschillende percussietechnieken.

Percussie

Percussie

Percussie

We maken kennis met verschillende percussietechnieken aan de hand van Afrikaanse, Braziliaanse en tal van andere zowel etnische als moderne percussie-instrumenten.
Prijskaartje

Prijskaartje

125 euro per uur met een minimum van 375 euro. Deze prijs is all-in (lesgelden, verplaatsingskosten, gebruik van alle muziekinstrumenten)
Te voorzien

Te voorzien

Via de inrichter: proper lokaal met voldoende ruimte.

Deelnemers: sportieve vrijetijdskledij.

 

Ons aanbod

 • Berber (Arabische) Percussie [Vanaf 10 jaar] →

   

  Berber (Arabische) Percussie

  vanaf 10 jaar

  PW Berber1Laat je meeslepen in deze boeiende workshop van uiteenlopende Berber en buikdans ritmes. Ritmes vanuit de woestijn.

  Met een uitgekiende mix van Noord-Afrikaanse, Egyptische & Turkse darbouka’s, doumbeks, tombeks aangevuld met Arabische framedrums zoals de Riq, Tar, Tamborello, Daf en handpercussie met ondermeer Zills werken we naar een fascinerend buikdansritme ensemble toe.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Ecopercussie [6 tot 12 jaar] →

   

  Ecopercussie

  6 tot 12 jaar

  ecopercussie

  Met petflessen, gardes, oude woks, potten en pannen, houten lepels, plastiek slangen, olie- of andere vaten en blikken dozen kan je al heel wat bereiken. Met een beetje oefening kom je tot een heuse symfonie. In onze workshop leer je hoe muzikaal je wel kan zijn met weggegooide of allerhande kapotte spullen die verloren liggen op zolder of in de kelder.

  Welke materialen kan je gebruiken en wat heb je allemaal nodig om deze nieuwe instrumenten zelf te vervaardigen ? Alle praktische tips over diverse mogelijkheden kan je vernemen van Marc Smitt (professioneel percussionist en medewerker bij Danskant).

   

  Aanvraagformulier

   

 • Wereldpercussie workshop [6 tot 12 jaar] →

   

  Wereldpercussie workshop

  6 tot 12 jaar

  wereldpercussieWe maken kennis met verschillende percussietechnieken aan de hand van Afrikaanse, Braziliaanse en tal van andere zowel etnische als moderne percussie-instrumenten.

   

   

   

   

  Aanvraagformulier

   

 • Olievatenpercussie [6 tot 12 jaar] →

   

  Olievatenpercussie

  6 tot 12 jaar

  olievatenpercussieMuziek als wapen tegen discriminatie. De zwarte jongeren uit Trinidad creëerden als tegenreactie tegen de overheid met bamboestokken en olievaten een krachtig slaginstrument... de olievatenpercussie was geboren.

  Olievatenpercussie vind je zeer regelmatig bij percussieacts zoals Stomp en Mayumana of bij demonstraties, betogingen en evenementen allerhande. In deze sessie worden de deelnemers actief uitgenodigd om onder begeleiding ritmes en klanken aan te leren om uiteindelijk als een echte olievatenband een volledig nummer onder de knie te krijgen.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Kleurige klanken met cajon en boomwhacker [6 tot 12 jaar] →

   

  Kleurige klanken met cajon en boomwhacker

  6 tot 12 jaar

  boomwhackersDoelstelling is de deelnemers op een speelse maar vindingrijke manier te laten kennismaken met de maar steeds populairder wordende Cajon en de melodische ritme plastic buizen genaamd Boomwhackers. Door beide te combineren kan je van eenvoudige tot complexe percussiewerkstukjes tot stand brengen in een breed klankenspectrum.

  De cajon (spaans voor kist) komt oorspronkelijk uit Peru. Het is een houten percussie-instrument waarop zittend gespeeld wordt en lange tijd werd gebruikt in de Peruviaanse volksmuziek. In de jaren ’70 werd het geïntroduceerd door de percussionist van Flamenco-gitarist Paco De Lucia en verwierf er een vaste waarde in de flamenco muziek.

  De cajon is ook een prima veelzijdig ritme-instrument dat in hedendaagse moderne muziek wordt toegepast in akoestische sessies.

  Boomwhackers zijn precies tonaal gestemde ritme-instrumenten vervaardigd uit sterk kunststof materiaal. Kunnen onmiddellijk door iedereen bespeeld worden. Je kan er overal mee op slaan. De toonhoogte blijft steeds gelijk maar op elk speeloppervlak onstaat een andere klank. Slaat men de boomwhackers tegen elkaar ontstaat een akkoord.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Afrikaanse percussie [6 tot 12 jaar] →

   

  Afrikaanse percussie

  6 tot 12 jaar

  Afrikaanse Percussie2021In deze sessie worden de deelnemers helemaal ondergedompeld in stomende, aanstekelijke traditionele Malinké en Maskerdansritmes uit West Afrika.

  Hiervoor maken we gebruik van een behoorlijk uitgebreid percussie-instrumentarium met name djembe’s, doundouns, sabar’s, bougaroubou’s, kpanlongo’s (voorloper conga), dondo’s (talking drums)bellen, shekere, caxixi’s, rafia’s & Jujushakers.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Percussie... taal van ritme en klank [vanaf 6 jaar] →

   

  Percussie... taal van ritme en klank

  vanaf 6 jaar

  taal djembe cajonDanskant biedt met dit nieuwe programma een zeer breed scala aan om je de taal van ritme en klank op een doeltreffende manier eigen te maken.

  We voorzien een pallet van populaire percussie-instrumenten zoals: djembé & cajon, tamboerijnen en schudinstrumenten, maar ook alternatieve & eco-percussie instrumenten.

  Je leert snel werken met de broodnodige correcte speeltechnieken van membrafoon als idiofoon percussie-instrumenten, met handen en kloppers en natuurlijk bekende wereldritmes en hun diverse toepassingen op bovenvermeld instrumentarium pakket.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Batucada Percussie [vanaf 12 jaar] →

   

  Batucada Percussie

  vanaf 12 jaar

  batucada percussieBatucada betekent letterlijk enkel slagwerk. Deze percussie-instrumenten ondersteunen de Samba. Het woord ‘Samba’ staat oorspronkelijk voor een uit Afrika naar Brazilië geëmigreerde kringdans. Deze zeer uitbundige en feestelijk klinkende workshop start met het verkennen van het Batucada instrumentarium. De hartslag begint op de kadans van de surdo’s (lichte bastrommels die bestaan uit sets van 2 en 3 draagbare trommels) die worden bespeeld met zachte klopper en hand.

  In moderne Batucada ensembles wordt het instrumentarium verder nog uitgebreid met Sambago bells, Jam Blocks, Ago-sha’s (hybride instrumentjes bestaande uit een bell en shaker klankkast), Oneshot shakers en de Cuica – een occasioneel grappig klinkend percussie effect instrument), Cyclops shakers (hybride instrument waarbij men speeltechnieken van tamboerijn met shaker combineert). Traditionele Batucada grooves worden aangeleerd alsmede enkele krachtige breaks met vraag- & antwoord percussiespel.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Cubaanse Percussie [vanaf 12 jaar] →

   

  Cubaanse Percussie

  vanaf 12 jaar

  cubaanse percussieMet dit programma verkennen we de Latijns-Amerikaanse ritmewereld. We denken hierbij aan ritmes als Rumba, Bossa Nova, Merengue, Cha Cha Cha, (Argentijnse)Tango, Bachata.

  De bakermat van dit alles is Cuba. Hier vermengen de Afrikaanse ritmes zich met de passionele Spaans/Portugese ritmes en klanken tot een zeer eigen geheel. Deze exotische sfeer vraagt een heel ander instrumentarium. De basis wordt gemaakt met bongo’s, conga’s, claves, maracas, cowbell, guiro, cabasa en timbales. Maar kan zonder meer verder uitgebreid worden met de moderne One-shot en Ago-shashakers, cocktails shakers, diverse tamboerijnen, vibra-slap, bongo cajon,… .Tijdens deze intensieve oefennamiddag leren we deze speeltechnieken onder de knie te krijgen. Vervolgens creëren we de ritmes rond clavé en cascara ritme figuren.

   

  Aanvraagformulier

   

 • Body Percussie PLUS [vanaf 6 jaar] →

   

  Body Percussie PLUS

  vanaf 6 jaar

  body percussieWe vertrekken vanuit volgend standpunt: “met een minimum aan middelen een maximum aan klank behalen!” Alles begint met onze eigen percussie-instrumenten.

  Handen, voeten, dijen knieën, buik en stem vormen de basis. Maar we vullen ook aan met vooral wat kleinere en vreemdsoortige percussie instrumentjes en effecten die de zachtere klanken van ons lichaam kunnen aanvullen. Voeg daarbij nog wat ingrediënten uit beatbox en elementen uit improvisatietheater en dan weet je meteen waar die Plus voor staat.

  Dit resulteert in een een zeer grappig, soms hilarisch, maar boeiend creatief en visueel interessant percussiestuk waar ook de heren en dames van ondermeer Stomp & Mayumana acts handig gebruik van maken.

   

  Aanvraagformulier

   

 

 

Binnenkort dienstverlening

 donderdag, 13 juni 2024
 16:30 - 18:30
 Kleuter- kinderdans (Gent)
 KLIM, Sint-Pietersaalststraat 86, 9000 Gent

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 donderdag, 13 juni 2024
 18:00 - 21:00
 Kinderdans (Tienen)
 Tienen

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 vrijdag, 14 juni 2024
 Kinderdans (OEDELEM)
 

(Dienstverlening/Animatie)

 maandag, 17 juni 2024
 19:00 - 21:00
 Hip Hop - Tienen
 Tienen

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 woensdag, 19 juni 2024
 14:00 - 19:00
 Kleuter- kinderdans (Wilrijk)
 Huys Arts, Heistraat 22/26, 2610 WILRIJK

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 donderdag, 20 juni 2024
 16:30 - 18:30
 Kleuter- kinderdans (Gent)
 KLIM, Sint-Pietersaalststraat 86, 9000 Gent

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 donderdag, 20 juni 2024
 18:00 - 21:00
 Kinderdans (Tienen)
 Tienen

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 maandag, 24 juni 2024
 Kinderdans (KORTENBERG)
 

(Dienstverlening/Animatie)

 maandag, 24 juni 2024
 19:00 - 21:00
 Hip Hop - Tienen
 Tienen

Danskant brengt kinderen en jongeren in contact met cultuureducatieve processen door dansreeksen in de vrije tijd te organiseren.


(Dienstverlening/Dansreeks)

 dinsdag, 25 juni 2024
 Kinderdans (KORTENBERG)
 

(Dienstverlening/Animatie)